Mercatus

 


Tänä päivänä Mercatus toimii mainosvaatteiden ja -tekstiilien, liikelahjojen sekä työvaatteiden maahantuojana. Myymme kaikki tuotteemme jälleenmyyjiemme kautta. Edustamme kansainvälisesti tunnettuja tuotemerkkejä, joiden lisäksi meillä on myös omaa tuotantoa ja tuotteidemme kustomointipalveluja. Kaikki alkoi vuodesta 1993, mistä lähtien Mercatus on kehittynyt kohti nykyisenlaista toimintaansa. 

  


Mercatus saa alkunsa, kun 27-vuotias Olli Kinnunen perustaa yrityksen Kuopiossa. Yhdysvalloista Kuopioon saapuva tuttava ehdottaa yhteisen vaatemerkin perustamista.

 


Mercatuksen ensimmäinen Mountain Wear –vaatemallisto teetetään pakistanilaisessa vaatetehtaassa. Suosituimmiksi tuotteiksi nousevat shortsit ja housut, joissa on erityisesti antennipuhelimia varten suunnitellut kännykkätaskut.

 Italialaisen Atlantis-päähinemerkin kanssa aloitetaan yhteistyö. Ensimmäisellä Suomenvierailulla italialaista päähinekauppiasta ihmetyttää joulukuun kylmyys. Vuosien varrella Suomen ilmasto tulee kuitenkin tutuksi ja mallistoon saadaan hattuja, jotka sopivat hyvin Suomen talveen.

 Puola liittyy EU:hun ja Mercatus aloittaa laajemmin kustomointipalvelujen tarjonnan. Puolasta tilataan alihankintana brodeerauksia, silkkipainoa ja muita merkkauksia.

 

 Atlantis-hattuja on myyty Suomessa sen verran, että niistä riittäisi jokaiselle suomalaiselle omansa.

 Mercatus laajenee Etelä-Suomeen ja perustaa Espooseen show room –toimiston.

 


Puijo-pipon valmistus aloitetaan ja siitä tulee Mercatuksen historian menestyneimpiä tuotesarjoja.

 


Vuosien varrella solmitaan useita uusia yhteystyökumppanuuksia ja Mercatus saa edustukseensa niin vaate- ja asustemerkkejä kuin myös työasuja ja liikelahjatavaraa.

 


Mercatus juhli 25-vuotisjuhlavuottaan!